Tengah2 malam ni tiba2 nak kongsi satu rahsia untuk memasak dengan ringkas mudah dan sedap. Untuk makan setakat 3-4orang senang sangat masak menggunakan rempah kak pah. Setiap kali balik Penang, mak mesti pesan bawa balik rempah ni. Mau taknya memang memudahkan. Kami sekeluarga pengguna setia.hehehe
Boleh search di fb : Rempah Kak Pah
Kawan guru KYS lina tau.
Ok, ni antara menu paling kerap lina buat guna rempah kak pah. Sup ayam. Eh tapi ni gambar google sebab takde pula gambar sup.hehehe
Senang sangat. Kalau nak masak periuk kecil dalam 5ketul ayam, letakkan air dan sendukkan 1/2 senduk rempah kak pah, kacau dan masukkan ayam, masukkan kentang, biarkan sampai masak, masukkan carrot, biarkan mendidih. Siap!
Tak perlu sup bunjut pun dapat sup yang sedap.
Selain sup lina pernah guna untuk masak nasi lemak, ayam kicap berempah, kurma ayam. Semuanya menjadi dengan sedap. Tak perlu bawang dll. Sebab dah siap dalam tu. Kak pah siap bagi resipi tau bila order.
Ini pelanggan tetap. Maklumla nak ringkas dan cepat aje..hehehe
Dah bocor rahsia. 😝
Boleh hubungi kak mazrifah / kak pah di fb ye.
0 comments:
Post a Comment